1. Het begin: een Mama in Zonnig Spanje

Soms is het niet gemakkelijk, ver van huis, van wat ooit je thuis was, van familie en vrienden, en alles wat je kende. Dat is echter maar heel soms, want over het algemeen is het gewoon heerlijk om in Andalusië, Spanje te wonen!

Laat ik bij het begin beginnen en me even voorstellen: Ik ben Caroline Maas, 34 lentes jong, geboren en getogen Eindhovense en sinds april 2005 woon ik in Jerez de la Frontera, Andalusië, Spanje.

Ik ben in Jerez terecht gekomen vanwege mijn liefde voor Cuba. Dat klinkt misschien raar, maar dat is het toch niet. De Spanjaarden hebben namelijk in Cuba heel wat nagebouwd van wat ze achterlieten en waarna ze heimwee hadden. En dat is te zien. Ik was toen 4 keer op Cuba geweest en zodra ik voor het eerst in Andalusië kwam, voelde ik me ermee verbonden. De huizen, de straatjes, zelfs de mensen lijken hetzelfde en het voelde alsof ik thuis kwam.

Jerez bleek precies te hebben wat ik zocht: een stad, maar niet te groot, met een klein centrum dat het gevoel geeft een dorp te zijn. Ik vond werk in het toerisme, eerst in een sherry bodega, later ook als lokale gids van de omgeving, wat ik nu nog steeds ben.

Mijn vriend leerde ik kennen in oktober van het jaar dat ik hier kwam wonen. Het was gelijk raak, maar ik had me voorgenomen het eerste jaar geen relatie aan te gaan. Ik wilde eerst zeker weten, dat ik hier wilde blijven wonen voor mij, een relatie zou alleen maar mijn beoordeling beïnvloeden en dat wilde ik niet.

We hielden een half jaar lang contact als vrienden, gingen samen wat drinken, uit eten en hij liet me plekjes zien waar de toeristen normaal gesproken niet kwamen. In mei 2006, tijdens het beste feest van het jaar, la Feria del Caballo in Jerez, werden we een stel. Na drie maanden gingen we samenwonen en op 25 februari 2011, na ongeveer 3 jaar proberen, bleek ik in verwachting te zijn. Op zondag 30 oktober 2011 is onze Cristian geboren!

Dat is in een notendop mijn leven tot nu toe. In dit Blog wil ik je er meer over gaan vertellen, wil ik o.a. vertellen over Spaanse familiewaarden, relaties, mijn zwangerschap en uiteraard het opvoeden van een half Spaans, half Nederlands zoontje. Ik hoop dat je het leuk gaat vinden en dat je me blijft volgen. Reageer ook gerust of stel vragen! Een Blog is volgens mij alleen leuk als er interactie is, dus geloof me: ik hoor graag van je!

Zonnige groet,

Mama Caroline

4 thoughts on “1. Het begin: een Mama in Zonnig Spanje

  1. heel mooi, ik zal zeker je verhaallijn blijven volgen, en je zal nog veel te vertellen hebben met dat prachtige zoontje van je! xxx valerie

  2. Hey Caroline

    Wat een leuk blog! Ik wil heel graag lezen wat je allemaal mee maakt daar in Spanje. Vooral het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse opvoedmanieren lijken me heel boeiend. Ik kijk uit naar je volgende artikel!

    Groet!
    Jeanine Hofs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s