8. Help! Bevallen?!

Misschien raar, maar ik ben echt geen seconde bang geweest voor de bevalling. Het enige waar ik me druk over maakte was…: Waar, oh waar zou ik gaan bevallen?!

Daar dacht ik dus al over na nog voor ik daadwerkelijk zwanger was! Hier in Spanje zijn er namelijk twee mogelijkheden: het ziekenhuis of een privé kliniek. En ik wist al heel snel: het ziekenhuis wil ik echt niet!

Dat was voornamelijk vanwege één reden en wel: bezoekersaantallen! Daar is hier namelijk totaal geen controle op. En in het ziekenhuis heb je helemaal geen zeggenschap  over op wat voor kamer je terecht komt. Het kan zomaar zijn dat je op een rustige dag bevalt en je een kamer voor je alleen krijgt, maar je kan ook de pech hebben te bevallen bij volle maan, de hele afdeling verloskunde vol ligt met puffende vrouwen en je dus op een kamer terecht komt die je met iemand moet delen.

Het grootste probleem daarbij is, dat je die dan ook deelt met de gehele familie van die persoon, want die krijg je er hier vaak bij cadeau. En ja, dat kan dan dus al zijn nog voor dat de bevalling goed en wel ingezet is. Lig je lekker je eerste centimeters weg te puffen, komt daar gezellig de hele familie van je buurvrouw voorbij! Geloof me, zo’n gordijntje geeft dan erg weinig privacy!

Daar moest ik dus echt niet aan denken! Blij was ik dan ook met onze privé verzekering, waardoor ik de mogelijkheid zou hebben om naar een privé kliniek te gaan. Die hadden we net op tijd voordat ik zwanger werd afgesloten, dus daar konden we mooi gebruik van maken. Ideaal. Want in een privé kliniek heb je dus altijd een privé kamer met eigen badkamertje erbij! Zo relaxt.

Dat gaf mij gelijk een rustig gevoel. Het besef dat ik zou kunnen bevallen waar ik wilde. Toen kon ik dus ook heerlijk genieten van 9 maanden zwanger zijn!

Zonnige groet,
Mama Caroline

One thought on “8. Help! Bevallen?!

  1. Ik heb ooit de pech gehad om in een Spaans ziekenhuis te liggen, je bent daar totaal van je familie afhankelijk, die verzorgen je!. Groot gelijk met een prive-kliniek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s