20. Wauw, 10 jaar!

Vandaag is een bijzondere dag, vandaag woon ik precies 10 jaar in Spanje!

En dat is toch wel even iets om bij stil te staan. Er is zoveel gebeurd, zoveel veranderd. Inmiddels in 5 verschillende huizen gewoond, waarvan de laatste eindelijk een koopwoning, verschillende jobs gevonden, waarvan ik de meeste nog steeds doe en uiteraard het allerbelangrijkste: Edu leren kennen met wie ik Cristian kreeg, het licht in onze levens!

Gelijk in het eerste jaar gebeurde er al veel. Op 28 april 2005 kwam ik hier aan en werd opgehaald door een vriendin die ik 3 jaar eerder had leren kennen, bij haar heb ik de eerste maanden gewoond. Het was een geweldige tijd. Nicola woonde hier toen al eventjes en kon me mooi wegwijs maken.

Nog geen twee weken na aankomst in Jerez vond ik gelijk werk bij bodega González Byass waar ik zo’n anderhalf jaar gewerkt heb. Nog steeds voelt die bodega als mijn thuis en kom ik er regelmatig. Inmiddels heb ik ook in verschillende andere bodegas gewerkt: Sandeman, Real Tesoro, Osborn en Diez Merito. Ik geniet van het vertellen over deze bedrijven en het proces van sherry maken, een drank die ik hier ben gaan leren drinken en waarderen. Ik kreeg ook werk in Yeguada de la Cartuja, waar ik nog steeds regelmatig op zaterdagen te vinden ben en tot slot werk ik inmiddels ook voor een vriend/collega, via wie ik voor de hotels en cruiseschepen werk. Juist deze combinatie van jobs vind ik heerlijk, het geeft elke dag wat anders en maakt iedere dag interessant.

En Edu, ja, die leerde ik ook al gelijk dat eerste jaar kennen en dat terwijl ik mezelf juist had voorgenomen dat eerste jaar geen relatie te beginnen. Ik wilde voor mezelf bepalen of ik in Jerez wilde blijven of niet en wilde niet dat liefde die beslissing zou beïnvloeden. Ik heb me eraan gehouden, maar dat hield Edu niet weg. We gingen uit, werden goede vrienden en na ruim een half jaar, tijdens de Feria del Caballo, op 13 mei 2006, besefte ik dat ik hem nog steeds erg leuk vond en dat mijn “eerste jaar” inmiddels voorbij was.

En nu 10 jaar hier in Jerez, Andalusië, Spanje wonend, zijn we inmiddels dus bijna 9 jaar samen, hebben we Cristian van bijna 3 en een half en weet ik dat ik hier thuis ben.

Zonnige groet,
Mama Caroline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s